Projectbeschrijving

 

Boerderijtuin Eesergroen

Deze landelijke tuin is gesitueerd rondom een woonboerderij. De belangrijkste eis was dat de tuin een strakke uitstraling moest hebben. Door middel van Beukenhagen en vormbomen  is de basisstructuur voor de tuin bepaald. De zichtlijnen vanuit de woning complementeren de strakke uitstraling. Vanuit de woonkeuken is de strakke vijver nadrukkelijk aanwezig.

Verder is de tuin in meerdere stukken opgedeeld, dit heeft te maken met de aanwezigheid van een gastenverblijf (vakantiehuis Drenthe) in één van de voormalige bijgebouwen van de boerderij. Er diende rekening te worden gehouden met een privé gedeelte voor de boerderij en één voor het gastenverblijf.

Deze tuin is door de eigenaar zelf aangelegd, gerealiseerd op basis van alleen een schetsontwerp, waarbij Tuin@vice veel betrokken is geweest bij de aanleg en de begeleiding van de aanplantwerkzaamheden.