Projectbeschrijving

Vrijstaande woning Zwolle

De opdracht was dat de tuin een verlengstuk van de woning zou zijn, waar je lekker kunt ontspannen en verblijven. Omdat de woning ook kantoor aan huis heeft en er aanloop van klanten is moet de inrichting van de tuin ook representatief zijn.

Verder was de eis dat de tuin een strakke vormgeving moest hebben, passend bij de architectuur van de woning.  Als het mogelijk was graag een waterpartij of een vijver.

De woning is een zogenaamde split level woning hierdoor ontstaan er hoogteverschillen in de tuin.

Om de tuin een exclusieve uitstraling te geven is gekozen voor bestratingsmateriaal van Metten. Door het gebruik van lichte bestratingsmaterialen oogt de tuin ruimer. Het grote terras is in de zon gesitueerd en biedt ruimte voor de lounge set.

In de hoek is een strakke vierkante vijver gerealiseerd met een “drijvend” rooster. Dit rooster is gemaakt van verzinkt ijzer waarop ruimte is voor een hangmat.