Projectbeschrijving

 

Het herinrichten van een voor- en achtertuin bij een bestaande woning in Meppel.

De opdracht was om de achtertuin bij de woonkamer aan te trekken zodat de tuin als het ware een verlengstuk van de woonkamer zou worden.

De gerealiseerde achtertuin heeft een strakke uitstraling en is voorzien van grote tegels die een rustige uitstraling hebben. Het terras wordt gebroken door een “vlonder” deze is over de gehele breedte van de tuin aangelegd. De buitenkeuken en de grote buitentafel maken het buitenleven compleet.

De voortuin heeft een klassiek romantisch ontwerp maar oogt door het lijnenspel, de toegepaste materialen en de afscheidingsmuren toch modern. Aan  weerskanten van de tuin op de erfscheiding zijn bepleisterde bloembakken gerealiseerd. Onder deze bakken loopt de hemelwaterafvoer van de woning door naar de straat.