Projectbeschrijving

Kerkplein GKV Zwartsluis

Voor de GKV Zwartsluis hebben wij een nieuwe kerkplein ontworpen. De reden hiervoor was de verbouw en uitbreiding van het oude kerkgebouw. De entree moest uitnodigend en overzichtelijk zijn. Het kerkplein moest voldoende ruimte geven voor de kerkgangers om elkaar na de dienst te ontmoeten. Aan de zijkant moest een afgeschermde en een overzichtelijke ruimte voor het stallen van fietsen komen. Verder was het de wens om aan de voorzijde twee parkeerplaatsen te creëren. Eén mindervalide plek en één plek voor een (gast)dominee.

Omdat er ’s avonds ook activiteiten in het kerkgebouw zijn moesten we ook over de verlichting nadenken.

De structuur van het nieuwe plein wordt bepaald door Beukenhagen. De bestrating is uitgevoerd in gebakken nieuwe klinkers. Waarbij de lichte (klinker)lijnen de bezoeker naar de entree leiden.

Kerkplein GKV Zwartsluis

Kerkplein GKV Zwartsluis